Saba Golchehr wint eerste Urbanisme Award

Het begin van een mooie traditie: Saba Golchehr (Stedenbouw, TU Delft) heeft de allereerste Metten Stein+Design Urbanisme Award gewonnen. De eerste uitslag was direct een onwaarschijnlijk nipte: Golchehr won met slechts één voorkeursstem meer.
Klik hier om verder te lezen >>

Nóg meer awardnieuws!

De winnaar van de Urbanisme Award mag dan bekend zijn; de genomineerden voor de Falco Award Beste Openbare Ruimte 2012 zitten nog volop in spanning. Aanstaande woensdag, 12 december, wordt de winnaar bekendgemaakt op het Nationaal Openbare Ruimte Congres 2012.
Klik hier om verder te lezen >>

Droge voeten en speelplezier dankzij waterplein

Op het Bellamyplein in Rotterdam is het eerste echte waterplein van Nederland in gebruik genomen. Het plein biedt de kinderen van de Roterdamse wijk Spangen vermaak terwijl het tevens helpt de voeten droog te houden.
Klik hier om verder te lezen >>

Tunnelkunst onder de A2

Dankzij ?tunnelkunst? van de hand van het kunstenaarsduo Margot Berkman en Eline Janssens heeft de fietstunnel onder de A2 bij Vianen een sprankelende uitstraling gekregen. In de tunnel aan de Stuartweg zijn zes stillevens van stalen beelden aangebracht.
Klik hier om verder te lezen >>

Stad en Ruimte: meer dan een platform

De vakbeurs Stad en Ruimte is niet alleen een platform voor het stedelijk interieur, waar de sector zich professioneel, kwalitatief en inhoudelijk kan profileren. Het is gedurende twee dagen tevens dé plek waar creativiteit en innovaties samenkomen. We gaan dit jaar met z?n allen in op de vraag: ?waar staan we over 10, 20 of zelfs 30 jaar??.
Klik hier om verder te lezen >>

Eenvoudig vergroenen

Groen en infrastructuur gaan vaak maar moeizaam samen; het zijn twee aparte grootheden. Daardoor wordt de stedelijke omgeving steeds steniger en de problemen met het afvoeren van hemelwater alsmaar groter. De ontwikkeling van de Greenbrick is een antwoord op dit probleem.
Klik hier om verder te lezen >>

Veel belangstelling voor februari-editie Kennislab

Al bijna 20 studenten solliciteerden naar een plek in de februari-editie van het Kennislab voor Urbanisme. Daarmee begint deze editie van het lab zeer succesvol. De intakegesprekken zijn in volle gang ? in totaal zijn er 10 plaatsen te vergeven.
Klik hier om verder te lezen >>

Kant-en-klare klimophaag

De nieuwe woonwijk Kwadijkerpark in Purmerend is geïnspireerd door de Engelse cottagestijl. De woon- en zorglocatie van de Prinsenstichting werd ingericht met veel groen en daarbij werd gekozen voor het aanplanten van uitsluitend volwassen groen. Kant-en-klare hagen zorgen voor sympathieke afscheidingen.
Klik hier om verder te lezen >>

colofon
Klik als u Nieuw Op Straat.nl, niet meer wilt ontvangen.
Of wilt u juist ?
 
 
Stad en Ruimte
Kennislab voor Urbanisme
 
Metten
Straatmeubilair
Streetart
Elba Media
Doelbeelden
jaarboek