Seminar Spelen – Stedelijk Interieur – 5 juni 2012

Financiering van spelen

Zo komen we aan geld voor spelen
Hoe krijg je de speelruimte nog gefinancierd? Waar vind je geld: bij de commerciële partijen, uit de sociale potjes (koppeling met leefbaarheid, veiligheid en economie), bij bewoners zelf of uit particuliere initiatieven. Kunnen scholen, zorgverzekeraars of woningcorporaties bijvoorbeeld een bijdrage leveren? En hoe doet ú dat? Graag gaan wij met u en met elkaar om de tafel om samen vast te stellen waar de kansen liggen en hoe die in te passen in de dagelijkse realiteit. Heeft u inspiratie, wilt u die delen of nieuwe ideeën opdoen? Kom dan op 5 juni 2012 naar het seminar ‘Financiering van Spelen’ van Stedelijk Interieur.

De realiteit – Gemeenten hebben het financieel zwaar, op de speelplaats wordt al snel bespaard. Hoe zorg je toch voor voldoende aandacht voor spelen als de ontwikkelingen eenmaal stil vallen en er daar dus niets meer uit te onderhandelen valt? De gemeente Apeldoorn kent de klappen van de zweep en zoekt naar slimme oplossingen.

De kans – Het schoolspeelplein in de wijk biedt een uitgelezen kans om de speelruimte in de gehele wijk te bekijken. Is er samenwerking mogelijk? En wie kun je erbij betrekken. De leraren, de kinderen, buurtbewoners, maar ook de gemeente en speeltoestellenleveranciers. Johannes Mattiesing van Green Consult bedacht een aanpak om het realiseerbaar te maken.

De oplossingen – Hoe zorgen we voor geld, waar liggen de kansen, hoe pakt u het aan in de praktijk? In een rondetafeldiscussie komen wij tot uiteenlopende oplossingsrichtingen en nieuwe ideeën.

Meld u snel aan. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Programma

13.30 – 14.00 uur Ontvangst met koffie en thee
14.00 – 14.10 uur Welkom – door VelopA
14.10 – 14.30 uur De realiteit – door Karsten Orth, ontwerper openbare ruimte bij de gemeente Apeldoorn
14.30 – 14.50 uur De kans – door Johannes Mattiesing, directeur van Green Consult
14.50 – 16.00 uur Rondetafeldiscussie
16.00 – 17.00 uur Netwerkborrel

Locatie

VelopAVelopaOmniplay
Struyk
 
 
Water Wonen en Ruimte Congres
Metten
Straatmeubilair
Streetart
Elba Media
Doelbeelden
jaarboek