Stedelijk Interieur Seminar Amersfoort 2010



Beluister hier redacteur van Stedelijk Interieur Mieke Naus op VPRO over de Award!

Wie wint de Award Beste Openbare Ruimte?

Wat wordt de Beste Openbare Ruimte van 2010? Is dat Park Sonsbeek in Arnhem, Park Valkenberg in Breda of het Kralingse Bos in Rotterdam? Die vraag wordt woensdag 14 april om 15.00 uur beantwoord tijdens de vakbeurs Urban Design. Dan is de officiële uitreiking van de Award Beste Openbare Ruimte. Op donderdag 1 april presenteerden de drie overgebleven ruimtes zich voor de vakjury en bezoekers van het Stedelijk Interieur Seminar in Amersfoort.

Stedelijk Interieur biedt u de kans om bij de uitreiking van de Award Beste Openbare Ruimteaanwezig te zijn! uw gratis toegangskaart voor de Urban Design aan.

De drie genomineerden presenteerden zich aan de vakjury en aan u! Tijdens het seminar op 1 april presenteerden de drie genomineerden zich aan de jury én het publiek. Zo kregen de bezoekers een kijkje in de keuken van de drie beste openbare ruimtes van Nederland. Leerzaam en inspirerend! Na de presentatie hadden de vakjury én het publiek de gelegenheid de genomineerden vragen te stellen op het kennisplein. De twaalfkoppige jury staat voor de lastige taak een winnaar aan te wijzen.

Hieronder leest een korte samenvatting van de presentaties, allen voorzien van de powerpointpresentatie.


Hieronder leest een korte samenvatting van de presentaties, allen voorzien van de powerpointpresentatie.



Presentatie van genomineerde 1: Park Sonsbeek in Arnhem
Gepresenteerd door: Jeroen Glissenaar, hoofd monumentale parken Arnhem

Jeroen Glissenaar mocht als hoofd monumentale parken in Arnhem het spits afbijten. Hij nam de bezoekers van het seminar en de jury mee op een ?reis? door Park Sonsbeek. Hij vertelde onder meer dat Park Sonsbeek de opties die er zijn om het park te benutten, ook wil aangrijpen. In het beheer van Sonsbeek werd duidelijk dat ?continuïteit? een belangrijke waarde is. Met een vast team wordt het monumentale stadspark van Arnhem dagelijks beheerd. Uit deze aanpak ontstond vervolgens de Sonsbeek Methode, waarbij eerst de basis van het park op orde werd gebracht en vervolgens een visie op de toekomst wordt ontwikkeld, en uitgevoerd.


Presentatie van genomineerde 2: Park Valkenberg in Breda
Gepresenteerd door: Henk Krouwel, hoofd buro ruimtelijke plannen, afdeling stedenbouw en erfgoed, directie ruimtelijke ontwikkeling, gemeente Breda

Vervolgens was de microfoon voor Henk Krouwel, hoofd bureau ruimtelijke plannen van de gemeente Breda. Hij richtte de schijnwerpers op Park Valkenberg in Breda. Dit park verbindt de binnenstad met het centraal station van de Brabantse stad. Krouwel vertelde onder meer dat landschapsarchitect Michael van Gessel een grote rol speelde bij de renovatie van deze openbare ruimte. Hoewel park Valkenberg kleiner is dan de ruimtes van de twee concurrenten, bewees Valkenberg dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor de gebruikers. In het stadspark is genoeg te beleven voor jong en oud.

Presentatie van genomineerde 3: Kralingse Bos in Rotterdam
Gepresenteerd door: Lucas de Boer, dagelijks bestuurder van de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk

Als derde en laatste presentatie verscheen dagelijks bestuurder van deelgemeente Kralingen-Crooswijk Lucas de Boer op het podium.Hij vertegenwoordigde het Kralingse Bos, in 2007 al de winnaar van de titel Beste Openbare Ruimte.De uitgebreide recreatiemogelijkheden die het Kralingse Bos biedt, kwamen duidelijk naar voren.Maar in Rotterdam wordt de ecologische ontwikkeling ook niet vergeten. Zo is geïnvesteerd in verbetering van de waterkwaliteit en de komst van een vistrap.

Na afloop van elke presentatie stelde de vakjury diverse kritische vragen. Ook bezoekers van het Stedelijk Interieur Seminar kregen ruimte om vragen te stellen. Daarmee is hun rol nog niet uitgespeeld. Voor het eerst wordt ook een publieksprijs uitgereikt en kreeg het publiek de gelegenheid om hun stem op de Beste Openbare Ruimte van 2010 uit te brengen. Net als de prijs van de vakjury wordt de uitslag hiervan bekendgemaakt tijdens vakbeurs Urban Design. Meer informatie over Urban Design kunt u hier vinden.

Sponsoring

Een sponsorpakket bestaat uit:
? Logovermeldingen op alle uitingen
? Logovermeldingen tijdens de bijeenkomst
? Ontvangst gegevens bezoekers
? Informatie meegeven aan de bezoekers
? Bedrijfsprofiel op websites en hand-outs
? Presentatie ter plaatse (indien gewenst)

Kosten sponsoring: 2.500 euro
(sponsoren kan alleen per thema)

Vraag hier de brochuremap aan

Sponsoring van seminars kan alleen per thema.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

 
 
Water Wonen en Ruimte Congres
Metten
Straatmeubilair
Streetart
Elba Media
Doelbeelden
jaarboek