Seminartour Stedelijk Interieur – 11 april 2012 – Floriade

Wat hebben wij aan de Floriade?
Schrijf uw eigen recensie voor Stedelijk Interieur

Een gebied van 66 hectare groot, dat bestond uit bos en akkers, is het toneel van de Floriade, het grootste landschapsarchitectuurevenement van ons land. Hoe werd het ingericht, welke trends worden er gespot en wat zien we nu al van de toekomstige bestemming: een groen bedrijventerrein?

Geef uw mening op het Stedelijk Interieur Seminar op 11 april 2012.

Hieronder vindt u een korte samenvatting van de presentaties die door de sprekers op deze dag zijn gegeven (PDF en Powerpoint bestanden):

Ontwerpers, inrichters maar ook beheerders van de openbare ruimte worden uitgenodigd om onder leiding van de specialisten van Samson Urban Elements hun visie op de pas geopende Floriade te geven. Hoofdontwerper John Boon van Arcadis legt uit volgens welke visie het terrein is ingericht, daarna bezoeken we het Floriadeterrein en gaat iedereen aan de slag met een eigen recensie. Tijdens de lunch blikken we gezamenlijk terug.

Vergeet uw iPhone of fototoestel niet, want de visuele interpretatie is van groot belang voor uw recensie! De meest interessante verhalen verdienen een plekje in vakblad Stedelijk Interieur.

Programma

10.00 uur Ontvangst
10.30 uur Welkom door Jan-Willem Wesselink, hoofdredacteur Stedelijk Interieur, en John van Vilsteren, directeur van Samson Urban Elements
10.45 uur John Boon, hoofdontwerper van de Floriade en landschapsarchitect bij Arcadis, licht toe volgens welke principes de Floriade is ontworpen en ingericht, en welke keuzes werden gemaakt op het gebied van duurzaamheid, beheer en beleving.
11.15 uur Uitleg recensie-opzet en dan de Floriade op
13.30 uur Lunch en terugkoppeling
14.30 uur Einde


Facts & Figures

Datum: 11 april 2012
Titel: Seminartour Stedelijk Interieur
Locatie: Floriade (i.s.m. Samson Urban Elements)
Adres: Innovatoren (zaal 2), Sint Jansweg 15, 5928 RC Venlo
Tijd: 10.00 - 14.30 uur


          
 
 
Water Wonen en Ruimte Congres
Metten
Straatmeubilair
Streetart
Elba Media
Doelbeelden
jaarboek